Letter på noen koronatiltak i Bergen

Roger Valhammer
NEDGANG: – Grafen jeg har ved siden av meg viser en tydelig effekt av de tiltakene som ble iverksatt for fire uker siden, og vi har hatt en bratt nedgang de siste ukene, sier byrådsleder Roger Valhammer. Bilde: Nina Blågestad

Fra mandag 7. desember justeres noen av de lokale koronatiltak i Bergen. Dette er nytt.

Byrådet justerer lokal forskrift for smitteverntiltak. Endringene blir gjeldende fra og med natt til mandag 7. desember til og med søndag 20. desember. 

– Vi har fortsatt høyere smitte enn ønskelig, og vi må fortsatt ha begrensing på mobiliteten i samfunnet og noen tiltak for å sikre at smitten ikke skal stige raskt på nytt, forklarer byrådsleder Roger Valhammer. 

Dette endres 

  • Det blir lov med ti personer i private sammenkomster
  • På offentlige innendørs arrangementer på offentlig sted er det lov med med inntil 20 deltakere til stede samtidig. Har deltakerne faste sitteplasser, kan 50 deltakere være til stede samtidig.
  • Treningssentre, idrettshaller, svømmehaller og lokaler for tilsvarende aktiviteter kan åpne for individuell trening der avstandskravet overholdes. Forbudet mot trening i grupper videreføres, med unntak for toppidrett og skoleundervisning eller organisert trening for barn og unge under 20 år. 
  • Bingohaller og lignende aktivitetstilbud, biblioteker, museer og lignende tilbud kan åpne, men det må være mulig å holde to meters avstand. 
  • Tillatt åpningstid på serveringssteder og skjenkesteder utvides til klokken 23.00, med avslutning av alkoholservering klokken 22.30. Kulturarrangementer hvor det er forhåndsolgt nummererte billetter, og gjestene sitter på faste plasser, vil kunne spille ferdig sin forestilling som planlagt. 
  • Videregående skole pålegges ikke lenger rødt nivå, men dette blir opp til fylket eller den enkelte skoleeier å avgjøre i den enkelte skoles situasjonen.

Alle andre tiltak videreføres uendret. 

Håper på nasjonale regler til jul

– Vårt mål er at folk i Bergen skal kunne følge nasjonale retningslinjer i julen, og slik utviklingen ser ut nå, kan folk planlegge feiring og besøk etter de nasjonale retningslinjene. Men: For at vi skal kunne følge nasjonale retningslinjer i julen, er det viktig at vi lykkes med god etterlevelse av de reglene som vil gjelde i Bergen de neste to ukene, presiserer byrådsleder Valhammer. 

Smittevernregler for Bergen oppdateres her

Se byrådets pressekonferanse  fredag 4. desember

Oppdaterte smittetall for Bergen

Publisert: 04.12.2020 | Oppdatert: 04.12.2020

Tekst: Ann-Kristin Loodtz

Kilde: Bergen kommune