Dokumentaren «Ibelin»

FFO Bergen har gleden av å invitere våre medlemmer til en lukket visning av den norske dokumentaren «Ibelin».

Det er et begrenset antall billetter til forestillingen. Ved kjøp av billetter gjelder «førstemann til møllen»-prinsippet. Før forestillingen vil et par inviterte gjester fortelle om gleden og vennskapene en finner som gamer.

Tid: Onsdag 13. mars kl. 17.30 (presis)

Sted: NFkino på Lagunen

Pris: kr 50,- per billett (kun 2 billetter per person)

Lenke til billettbestilling:

ww.nfkino.no/Ibelin

Om dokumentaren «Ibelin»

«Hjerteskjærende god» (NRK)
«Unik dokumentar i verdensklasse» (Adressa)
«Ibelin” is powerful cinema – a moving masterwork» (Variety)

Gameren Mats Steen døde av muskelsykdommen Duchennes bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider rollespill-logg i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

«Ibelin» er en innovativ hybriddokumentar med fiksjonselementer – en sjangerblanding vi sjelden ser. Den hadde verdenspremiere i Sundance 18.1, der den både vant pris for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival 3. februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

Kilde: NFkino Bergen