Nye toaletter i Nygårdsparken og Nordnesparken

Til årets sommersesong har Bergen kommune åpnet offentlige toaletter i Nygårdsparken, Nordnesparken og Møllendal allmenning.

Toalettene åpnet i mai, og vil bli stående ut september. Alle toalettbyggene inneholder HC-toaletter og unisex-toaletter, og rengjøres flere ganger daglig. 

Som en bonus får toalettene strøm fra solceller på taket av toalettbyggene. 

Permanente toaletter kommer

– Dette er veldig viktig for mange, både for de som må på do, og for innbyggere og næringsliv som holder til i områder hvor mange samles for å hygge seg når temperaturen stiger, sier Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og utvikling.

Toalettene som er utplassert nå er midlertidige, men det vil på sikt komme permanente toaletter i både Nordnesparken og Nygårdsparken.

Toalettene i Nordnesparken
GRATIS: Toalettene i Nordnesparken er gratis og åpne for alle. Bilde: Kristian Rindheim 

60 toaletter i sentrum

Det har de siste årene kommet flere offentlige toaletter i sentrum, og besøkende og innbyggere i Bergen kan nå fritt benytte rundt 60 toaletter i sentrum, fordelt på nær 20 ulike steder. Alle toalettene er markert på den offisielle oversikten over offentlige toaletter for byen. I oversikten finner du  også informasjon om hvilke steder som har HC-toalett og stellerom, og når det er åpent.

På Bryggen er det tre toaletter i det tidligere havneskur 11, mens Skur 8 på Dreggekaien har fire toaletter. 

Få full oversikt her: bergen.kommune.no/wc

Publisert: 13.05.2022 | Oppdatert: 13.05.2022

Tekst: Veronica Ljosheim

Kilde:Bergen Kommune