Fra fredag kan du teste deg på Festplassen

Hall plassert på Festplassen
DEN NYE TESTPLASSEN: Teststasjonen på Festplassen er i en oppvarmet hall og i første omgang vil det bli testet inntil 400 personer daglig. Bilde: ANDREW BULLER

Den nye teststasjonen på Festplassen åpner fredag 13. november klokken 11.00 for gående og syklende og vil være åpen hver dag hele uken.

– Når vi tar i bruk en av byens mest sentrale plasser, blir det et synlig bevis på at vi tar pandemien på største alvor i Bergen og at hele bysamfunnet står sammen om å stoppe smittespredningen av koronaviruset, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.
– Etableringen av en teststasjon i hjertet av Bergen gjør at det blir enklere for mange å teste seg, sier hun.

For gående og syklende

Teststasjonen på Festplassen er for personer som kommer til fots eller med sykkel. Det går også an å kjøre til byen og parkere i et parkeringshus hvis man holder nødvendig avstand til andre på veien til og fra teststasjonen.
– Men folk må ikke reise med kollektivtransport for å teste seg her. Etter at de har testet seg må de gå umiddelbart i karantene og vente på prøvesvar – de må ikke besøke butikker eller kafeer i byen etterpå, påpeker byråd Husa.

Åpent hver dag

Tilbudet er et såkalt drop-in-tilbud. Du kan altså bare møte opp og trenger ingen timeavtale. I begynnelsen vil åpningstidene for inntak være mandag – søndag klokken 10.30 – 17.00, men på åpningsdagen fredag 13. november åpner teststasjonen klokken 11.00. Bergen legevakt skal drifte teststasjonen og anslår at de kan teste cirka 400 personer daglig i begynnelsen. Åpningstidene og kapasiteten er planlagt utvidet etter hvert.

Publisert: 12.11.2020 | Oppdatert: 12.11.2020

Tekst: Endre Hovland

Kilde: Bergen Kommune