– Alvorlig smittesituasjon i Bergen

Det er registrert 43 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn. – Det er viktig at vi alle tar smittesituasjonen på alvor, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Byrådslederen, helsebyråd Beate Husa og kommunens medisinske fagsjef Trond Egil Hansen  informerte om siste utvikling i smittesituasjonen lørdag 12. september. 

– Koronasituasjonen i Bergen er alvorlig. Koronaviruset er dødelig, det har vi smertelig erfart gjennom våren her i Bergen. Vi har allerede hatt ett nytt korona-dødsfall i høst, nå frykter vi at det blir flere, sier Roger Valhammer.

– Smittetallene vi i dag har fått, er høye. På de siste syv dagene har vi registrert 222 nye smittetilfeller i Bergen. Som et sammenligningsgrunnlag tok det nesten en måned i mars for å nå de samme tallene som vi nå ser på en uke. Selv om testkriterier var annerledes da, og vi tester mye mer i dag, så er disse tallene svært bekymringsfulle, sier helsebyråd Beate Husa.

43 nye smittetilfeller siste døgn 

Det er registrert 43 nye smittede siden fredag klokken 08.30. Av disse er de fleste nærkontakter til smitteutbrudd i ulike miljøer. 

Selv om det totale antall nye smittede er høyt, er det allikevel oversiktlig at de fleste er nærkontakter. Det betyr at smitteveien er kjent for de fleste, og at nærkontakter sitter i karantene. Det er 6 personer uten kjent smittevei. Erfaringsmessig finner man ofte smittekilden i forbindelse med smitteoppsporingen.

– Respekter karanteneplikten

Trond Egil Hansen
VIS HENSYN: Det hjelper smittesporingen om alle er flinke til å følge smittevernreglene, understreker medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen. Bilde: Ann-Kristin Loodtz 

– Dette viser hvor viktig det er å følge reglene, respektere karanteneplikten, holde avstand og ha god håndhygiene. Og er du syk med luftveissymptomer blir du hjemme til du er frisk igjen, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen

Følg oppdaterte smittetall for Bergen

Regler for karantene og isolasjon

Disse bør teste seg

Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller som mistenker at de smittet med covid-19, bør teste seg. Også nærkontakter til personer med påvist smitte, samt personer som har vært på reise i områder med høy forekomst av Covid-19, bør teste seg. Det gjelder egne regler for testing av helsepersonell.

Teststasjonen på Laksevåg er åpen i helgen – lørdag-søndag klokken 11.00-17.00. Koronatelefonen 55 56 77 00 er åpen lørdag-søndag 09.00-14.00.

Les mer om symptomer og hvordan du får test her

Les råd til risikogrupper

Dette er gjeldende smittevernregler for Bergen

Artikkel hentet fra Bergen Kommune´s nettsider, 12.09.20