Sjekk at du er klar for å få melding om koronavaksine

Bergen kommune sender deg brev når det er din aldersgruppe sin tur til å få vaksine. Om du er i tvil om du har riktig kontaktinformasjon registrert på deg, sjekk offentlig kontaktregister.

Brevet om vaksine sendes til løsningen du har valgt for å motta meldinger fra det offentlige. Har du aktivt valgt en digital postboks via Digipost eller eBoks, får du brevet her. Da får du melding på e-post eller sms når du har fått brevet. Har du ikke valgt en digital postboks, sendes brevet via Altinn (samme stedet som skatteseddelen).

Om du ikke åpner en melding i Altinn, blir den sendt som brevpost etter 40 timer. Også dem som har reservert seg mot digital post, vil motta vaksinebrevet som vanlig brevpost.

Slik sjekker du din kontaktinfo

Hvis du er usikker på om du står oppført med riktig kontaktinformasjon for meldinger fra det offentlige, kan du sjekke kontakt- og reservasjonsregisteret. Du finner det på www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon (pålogging med MinID).

Har du ikke valgt digital postkasse, og er usikker på om du pleier å få meldinger fra det offentlige i det hele tatt, kan du eventuelt kontakte Skatteetaten for å sjekke om du har riktig adresse registrert i folkeregisteret.

Innholdet i vaksinebrevet

Når kommunen sender deg brevet om koronavaksine, vil du få beskjed om å fylle ut et digitalt skjema for å registrere om du ønsker å få vaksine. I skjemaet blir du ikke bedt om å oppgi betalingsinformasjon eller helseopplysninger utenom det som er nødvendig for vaksineringen.

Du kan få digital hjelp

Pårørende har ikke mulighet til å registrere interesse for vaksine på vegne av andre, men de kan gjerne hjelpe den de er pårørende for. Det er også mulig å kontakte Innbyggerservice for å få digital hjelp.

Vær tålmodig – ikke ta kontakt før det er din tur

Noen vil også bli kontaktet direkte av fastlegen sin for å avtale vaksine. Hvis du allerede er i gang med vaksinering når du får brevet fra kommunen, trenger du ikke å registrere at du ønsker vaksine. 

Vi oppfordrer alle til å vente til de blir kontaktet av fastlege eller får brev fra kommunen. Ved å være tålmodig bidrar du til at det ikke blir unødig stor arbeidsbelastning for tjenestene som skal forberede vaksinering av nye grupper.

Følg med på fremdriften

På kommunens nettsider om vaksinering finner du informasjon om hvilke grupper som prioriteres og når det er forventet at ulike grupper kan starte opp. Dette avhenger av tilgangen på vaksiner, og det forventes at det kan komme endringer i rekkefølge og tidspunkter for oppstart. 

Les også: Midlertidig stans i vaksinering med AstraZeneca

Skriv ut

Publisert: 12.03.2021 | Oppdatert: 12.03.2021

Tekst: Ann-Kristin Loodtz | Endre Hovland

Kilde Bergen Kommune