Forlenger ikke lokal koronaforskrift

Byrådet har bestemt å ikke forlenge de lokale koronatiltakene i Bergen og går tilbake til nasjonale retningslinjer.

Siden mandag morgen er det registrert seks nye smittetilfeller av covid-19 i Bergen, av disse er det ikke registret noen med ukjent smittevei. Totalt er det registrert 1428 smittetilfeller i Bergen siden 28. februar. Trenden er nedadgående. 

Følg tall for smittede

Tilbake til nasjonale retningslinjer

På bakgrunn av de siste dagers smittetall, og etter dialog mellom kommunens fagfolk og Folkehelseinstituttet, ser ikke byrådet det som hensiktsmessig å forlenge koronaforskriften. Den vil derfor opphøre når den går ut ved midnatt i dag. 

Fra og onsdag oppheves forbudet på maksimalt ti personer i private sammenkomster, og går tilbake til de nasjonale retningslinjene på 20 personer.

– Jeg vil likevel presisere at de generelle smittevernreglene gjelder for alle sammenkomster, og man skal alltid kunne ha minst en meter mellom alle som er til stede, sier byrådsleder Roger Valhammer. 

Fortsatt gjestelister på skjenkesteder

Samtidig som den lokale koronaforskriften gå ut, vil Bergen kommune i likhet med Helsedirektoratet, sterkt oppfordre til at det føres gjestelister på skjenkesteder, restauranter, arrangementer og kantiner. 

Åpner for mer besøk på sykehjem

Fra mandag av blir det åpnet opp for mer besøk på sykehjem og helseinstitusjoner. 

– Samtidig vil jeg innstendig oppfordre alle som skal besøke familie eller venner på sykehjem og helseinstitusjoner, tenkt deg om to ganger før du drar på besøk. Ikke kom hvis du er syk eller har vært i utlandet, sier byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa. 

Bergen kommune vil også gå tilbake til de generelle rådene for bruk av munnbind. Folkehelseinstituttet anbefaler ikke bruk av munnbind på generelt grunnlag, men i visse tilfeller, som når en ikke kan overholde en meters avstand  og  når  det er mer enn 100 smittende per 100.000 innbyggere. 

– Nå som smittetallene er bedret vil Bergen kommune på litt sikt gå tilbake til de generelle retningslinjene fra FHI og  avvikle bruk av munnbind som føre var-prinspipp i tjenestene, sier Husa. 

Oppretter drop-in i sentrum

Byrådet har også bestemt at det blir en drop-in testtasjon på Festplassen. 

Saken er hentet fra Bergen Kommune